Bescherm wat je liefhebt

„Ons schip werd door piraten gekaapt“

Een portret

Leonardo Langheim, een lid van de bedrijfsleiding van Waschbär, beschrijft op aanschouwelijke wijze hoe hij de eerste dagen en weken na de hackersaanval op Waschbär in mei 2021 heeft beleefd, welk medeleven het bedrijf heeft ondervonden en wat de leerervaringen uit deze tijd zijn. Een gesprek over kwetsbaarheid, netwerken en verandering.

Waschbär-nieuws (WB-nieuws): Cybercriminaliteit, je zou denken dat dit alleen bij multinationals voorkomt. Nu is Waschbär ook slachtoffer geworden van een hackersaanval. Was dat een soort wake-up call?

Leonardo Langheim (LL): Absoluut! Maar eerst kwam de grote schok. Het is te vergelijken met inbrekers die het huis binnendringen en persoonlijke bezittingen doorzoeken en meenemen. Toen werd ons al snel duidelijk dat we zelf actie moeten ondernemen en op eigen kracht iets moeten veranderen.

WB-nieuws: Wat zijn de consequenties?

LL: Het thema ‚internetbeveiliging‘ hadden we ook al voor de hackersaanval op de agenda staan en we waren reeds met een proces begonnen. Nu heeft dit thema natuurlijk een hele andere betekenis gekregen, ook in samenhang met onze missie: Bescherm wat je liefhebt! Daarom worden de maatregelen die we al hadden gepland geprioriteerd om de veiligheid en efficiȅntie van onze systemen voor de klanten en medewerkers te waarborgen.

WB-nieuws: Waschbär start de IT-systemen stap voor stap weer op, maar bevindt zich nog steeds in een noodmodus. Wat houdt dat in voor de klanten?

LL: Na de hackersaanval op 19 mei werkte helemaal niets meer. We hadden geen toegang tot de systemen, die we voor ons werk nodig hebben. Daarbij kwam nog de schok dat er niet naar de buitenwereld kon worden gecommuniceerd en we konden zeggen: we zijn er! Nadat de eerste schade was onderzocht en we wisten dat we met behulp van beveiligingsupdates onze systemen weer konden herstarten, hebben wij de klanten geïnformeerd. Na de eerste dagen is er een noodsysteem opgebouwd en een noodteam samengesteld. Inmiddels hebben we een passende werkwijze gevonden, maar het zal nog de hele zomer duren, voordat we weer zoals vanouds kunnen werken.

WB-nieuws: Wat waren de grootste leerervaringen in deze tijd?

LL: Ik gebruik graag het voorbeeld van een schip dat op ontdekkingsreis is en door piraten wordt geënterd. Dan heb je een bepaalde schade, zoals binnendringend water, maar je moet en wil toch vooruit. Onze grootste leerervaring was: We moeten nu presteren en ons aan de regels houden die we al heel lang in de praktijk hebben uitgeoefend. Daarvoor hebben we een groep die ons zegt wat de volgende stappen zijn – de sleutel daarbij is een verbindende, korte en snelle communicatie. Het tweede punt was de open communicatie met de buitenwereld, waarin we eerlijk gezegd hebben wat er is gebeurd. De derde stap is je af te vragen: Wat komt hierna? Wat betekent deze ervaring voor een veranderende IT-infrastructuur en welke gevolgen heeft dat voor het komende seizoen? Daar moeten we nu al aan werken.

WB-nieuws: Hoe gaat het in de komende weken en maanden verder?

LL: De klanten kunnen nu alweer normaal bestellingen opgeven via de online shop en we leveren de artikelen die we op voorraad hebben. De gehele zomer zullen we in een noodmodus werken. Wij handelen volgens het principe: veiligheid voor snelheid. In september begint het winterseizoen en tot die tijd willen we terugkeren naar een nieuw prestatieniveau.

Deel dit artikel met je vrienden

Al meer dan 30 jaar is Waschbär de naam van onze Duitse shop en inmiddels 10 jaar van onze Nederlandse Eco-Shop. Onvermoeibaar is hij op zoek naar zijn favoriete eten: duurzame thema`s en ecologisch bewustzijn. Zijn nieuwste missie is lezers met spannende, interessante artikelen en adviezen in het Waschbär magazine te informeren en te vermaken.

VERGELIJKBARE ARTIKELEN

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.