Bescherm wat je liefhebt

Do it yourself: Cadeaupapier uit het Waschbär-pakket

Het gerecyclede vulpapier is kleurrijk gestempeld als inpakpapier.

Geven is iets moois. Met Kerst, verjaardagen of gewoon zo als kleine geste– iedereen wordt blij van een presentje. Om de verrassing en het plezier nog te vergroten, verpakken we de attenties in mooi papier, met strik en naamplaatje. En dat is het moment waarop het ecologisch geweten aanklopt. Zoveel papier verspillen, alleen voor het moment van uitpakken? Sommigen lossen het probleem op door herbruikbare geschenktassen te kopen of het cadeau in oude kranten in te pakken.

Maar beide opties hebben nadelen: open zakken verraden de verrassing direct voor nieuwsgierige blikken. Bij kranten kunnen de krantenkoppen en persfoto’s ongepast zijn voor de gelegenheid. Gelukkig hebben we nog andere ideeën voor het verpakken. Speciaal voor Waschbärklanten, want de basisbenodigdheden worden met de bestelling meegeleverd in het Waschbär-pakket: karton, opvulpapier en katoenen koord. Met een beetje fantasie en knutselarij kunnen daar mooie verpakkingen en versieringen van worden gemaakt. En zelfs de jongsten kunnen meedoen met versieren, want creativiteit kent geen grenzen!

Waschbärpakket-verpakking: Upcycling in plaats van weggooien

Het cadeaupapier: het vulpapier kan gewoon worden gladgestreken en fantasievol worden versierd. We hebben een paar stempels met leuke motieven genomen en er op los gestempeld. Dit kan vrolijk door elkaar of in patronen, zoals gekleurde diagonale strepen of een andere verdeling. Het papier kan natuurlijk ook worden geverfd.

Hier worden na het inpakken nog groene konijntjes op het papier gestempeld.

Stempelen en beschilderen kan ook nog prima na het inpakken.

Het cadeau-lint: Om het inpakpapier op zijn plek te houden, is plakband overbodig. Bindt het gerecyclede papier vast met het katoenen koord van het Waschbär-pakket of met recycling-snoer. Dat past optisch mooi bij het papier.

Het cadeau-label: Uit het karton van de doos, kunnen eenvoudig labels, cirkels en sterren geknipt of gesneden worden. Maak met een perforator een gaatje en gebruik het katoenen touw van het Waschbär-pakket om het naamplaatje aan het cadeau te binden. Je kunt het label ook versieren met stempels, kleurpotloden of stiften voor een kleurrijk accent.

Versiering: Een strik ter decoratie doet het ook goed. Snijdt een smallere strook van het papier af en knip uit beide uiteinden een driehoek, zodat een v-vorm ontstaat in het ‘lint’. Sla de beide uiteinden luchtig gekruist naar binnen en bind de strik met het katoenen koord samen en aan het pakket vast.

 
Jullie hebben vast nog veel meer ideeën voor het recyclen van verpakkingsmateriaal. Wij kijken uit naar jullie suggesties. Deel de knutselresultaten op onze Facebook-pagina en laat anderen zien wat voor creatieve upcycling geschenkverpakkingen jullie hebben bedacht.
 
Versiert met strikken en cadeualabels worden de pakjes in een houten kist bewaard.

De mooi verpakte cadeaus wachten op hun grote moment.

 

Deel dit artikel met je vrienden

Al meer dan 30 jaar is Waschbär de naam van onze Duitse shop en inmiddels 10 jaar van onze Nederlandse Eco-Shop. Onvermoeibaar is hij op zoek naar zijn favoriete eten: duurzame thema`s en ecologisch bewustzijn. Zijn nieuwste missie is lezers met spannende, interessante artikelen en adviezen in het Waschbär magazine te informeren en te vermaken.

VERGELIJKBARE ARTIKELEN

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.