Bescherm wat je liefhebt

Do it yourself: Geraffineerde kerstkaart

De opgestelde kaart bevindt zich voor materialen van dezelfde kleur in groen, wit, blauw en rood, evenals een vulpen.

Rond de kersttijd vallen ook in deze digitale tijden nog kaartjes op de deurmat. Verheug je je ook elk jaar weer op de kerstkaarten met persoonlijke kerstgroeten? Hou deze kleine traditie in ere en maak jouw familie en vrienden blij met zelfgemaakte kaarten. Een leuk gebaar voor de ontvanger in de hectische decembermaand.

Instructies voor een geraffineerde kerstkaart met draaiende kerstboom

Hier kan de instructie voor de geraffineerde kerstkaart als PDF gedownload worden.

Dit heb je nodig voor één kaart

(Foto 1)

 • A4-papier (kaart buitenkant, rood)
 • A4-papier (binnenkant kaart met patroon, bijv. sneeuwvlokken)
 • A4-Papier (binnenkant kaart beschrijfbaar, wit)
 • Groen papier voor de kerstboom
 • Stempelinkt
 • Spons
 • Lijm
 • Schaar
 • Glas
 • Draad
 • Paperclips

 

Zes stappen van de instructie zijn gevisualiseerd. © Sara B.

De geraffineerde kerstkaart is helemaal niet zo moeilijk om te maken.

En zo werkt het

 1. Knip of snij het papier voor de buitenste kaart op 23×15 cm en vouw ze middendoor (op 11,5 cm).
 2. Knip nu twee rechthoeken van 9,5×14 cm voor de binnenkanten van de kaart uit het papier met een patroon. De rechterkant kan al geplakt worden.
 3. Knip van het beschrijfbare papier voor de binnenkant van de kaart vervolgens twee rechthoeken van 9×13 cm. (Foto 2)
 4. Druk de spons lichtjes in de stempelinkt en veeg deze over de randen van de rechthoeken van de beschrijfbare binnenkant kaart. Dit zorgt voor een mooie vage kleurrand en er is geen hard contrast tussen de rechthoeken. De rechterkant kan ook al geplakt worden. (Foto 3)
 5. Nu is het draaigat voor de kerstboom aan de beurt. Voor het knippen van de cirkel, dienen de twee binnenkanten voor de linkerkant samengeplakt en met paperclips bevestigd te worden aan de linkerkant van de gevouwen kaart. Teken nu een cirkel met een glas en een potlood en knip deze uit door alle drie de lagen papier. (Foto 4)
 6. Knip nu twee dennenbomen (of een ander zelfgekozen motief, zoals een engel) van dezelfde grootte uit. Ze moeten in de gesneden cirkel passen. (Foto 5)
 7. Plak de draad tussen de twee bomen en plaats de boom met de draad in de geknipte cirkel aan de binnenkant van de buitenste vouwkaart. Plak de samengeplakte binnenkant er zo op, dat de draad strak staat. (Foto 6)
 8. Draai de boom meerdere malen om zijn as en klap de kaart toe. Zodra de ontvanger de kaart opent, zal de kerstboom draaien.

Deel dit artikel met je vrienden

Fotocredits

 • instructie-geraffineerde-kerstkaart: © Sara B.
 • geraffineerde-kerstkaart: © Jessica B.

Sara plant en organiseert als marketingassistent bij Waschbär onder andere foto`s en teksten voor de catalogus en zorgt dat deze daar op de juiste plaats komen. Haar vrolijkheid en power voor deze baan krijgt ze bij het wandelen met haar hond Sam en met sporten. Zo nauwkeurig als haar bewegingen bij Mobility zijn ook haar geraffineerde knutselwerken, waarmee ze haar vrienden en familie inspireert.

VERGELIJKBARE ARTIKELEN

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.