Bescherm wat je liefhebt

Nettiquette

Gedragsregels voor het Waschbär-magazine

 

In het commentaargedeelte biedt het Waschbär-magazine de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en te reageren op artikelen. Met deze nettiquette legt het Waschbär-magazine gedragsregels vast, die ervoor zorgen dat we vriendelijk en respectvol met elkaar communiceren. Deze gedragsregels maken deel uit van de gebruiksvoorwaarden van het Waschbär-magazine.

 

1. Commentaar en uitwisseling

Het Waschbär-magazine biedt zijn lezers de mogelijkheid om te reageren en ideeën uit te wisselen. We vinden het fijn als je van deze mogelijkheid gebruik maakt en vragen je om je eigen ervaringen met andere lezers te delen. De dialoog kan voor iedereen interessant zijn. Voorwaarde hiervoor is dat de reactie objectief is en dat het commentaar constructief is. Dit geldt ook en vooral voor controversiële discussies.

Onthoud dat jij verantwoordelijk bent voor de inhoud van jouw opmerkingen. Controleer dus goed of je geen auteursrechten of persoonlijke rechten met jouw bijdrage schendt. Houd hier bij de controle rekening mee en onthul geen persoonlijke gegevens, zoals contactgegevens.

Opmerking met betrekking tot links die in reacties zijn geplaatst

Helaas wordt ons commentaarveld steeds weer gebruikt voor linkbuilding door professionele SEO-bureaus en dergelijke. Wij willen er dan ook expliciet op wijzen dat we ons het recht voorbehouden om links naar externe websites uit de commentaren te verwijderen. Dit gebeurt natuurlijk alleen als er een vermoeden bestaat van commercieel georiënteerde verlinkingen.

 

2. Beleefde, respectvolle interactie

Het Waschbär-magazine respecteert alle meningen en ervaringen die lezers publiceren in het commentaarveld. Dit verwachten wij ook van jou. Omgaan met respect en beleefdheid is de basis voor een open uitwisseling van ervaringen en meningen. Om deze reden verbiedt het Waschbär-magazine elke vorm van belediging, discriminatie, bedreiging, vernedering, insinuatie en schending van de persoonlijke rechten van derden. Als deze criteria niet in acht worden genomen, zal het Waschbär-magazine tussen beide komen en de publicatie van commentaren verhinderen.

Op dit punt willen we erop wijzen dat de dialoog schriftelijk en door middel van opmerkingen een ander effect heeft dan een gesprek. Zeker bij het gebruik van non-verbale communicatie-elementen zoals emoticons en bij het gebruik van ironie kan je bijdrage al snel anders worden begrepen dan je van plan was. We vragen je daarom je opmerkingen voordat je ze plaatst te controleren.

 

We kijken uit naar levendige discussies, suggesties, ideeën en tips

 
 

Opmerking met betrekking tot Gravatar

In het commentaargedeelte van het Waschbär-magazine kunnen gebruikers hun eigen foto niet uploaden. In plaats daarvan wordt hier de service van de provider „Gravatar“ gebruikt. Bij gravatar.com  kunnen gebruikers hun e-mailadres registreren en daar een foto uploaden. Bij gebruik van het geregistreerde e-mailadres in het commentaargedeelte van het Waschbär-magazine, wordt de met Gravatar opgeslagen afbeelding dan automatisch weergegeven.

Voor het gebuik van de Gravatar-dienst gelden de daar opgestelde gebruiksvoorwaarden en privacyrichtlijnen.

 

Opmerking: Voor een betere leesbaarheid wordt in sommige artikelen in de mannelijke vorm naar personen verwezen en wordt het gelijktijdig gebruik van mannelijke en vrouwelijke taalvormen vermeden. Overeenkomstige formuleringen zijn in geen geval geassocieerd met een beoordeling.