Bescherm wat je liefhebt

Do it yourself: Vlinders uit viltwol

Een blauwe, groene en paarse vlinder van viltwol hangend aan een wilgenkatjestak

In de lente is het heerlijk een stukje natuur in huis te halen met mooie takken van de forsythia, wilg met katjes of kronkelhazelaar. Ze zorgen voor een harmonieuze sfeer in de woning en kunnen tegelijkertijd dienst doen als basis voor (zelfgeknutselde) (paas)decoratie. Een leuke bezigheid in tijden waarin de vakantiedagen binnenshuis doorgebracht worden, is het maken van eenvoudige, maar o-zo-mooie vlinder-hangers uit vilt voor in deze takken. Ze kunnen worden gemaakt in verschillende kleuraccenten. Bovendien zijn de vlinders ook leuk aan een mobile of om een cadeau mee te versieren. De volgende instructie laat zien hoe makkelijk het is om deze vlinders uit viltwol te maken.

Instructie voor vlinders uit viltwol

Hier kun je de instructie voor vlinders uit viltwol als PDF downloaden.

Dit heb je nodig

  • verschillende gekleurde strengen viltwol
  • chennilledraad of pijpenrager
  • naald en draad of perlon garen

En zo werkt het

  1. Kort de chenilledraad of pijpenrager in tot een lengte van ca. 10 cm. Wikkel een dun stuk wol strak om het einde van de chenilledraad tot 1 cm omwikkeld is. (Foto 1) Buig dit gedeelte dubbel (Foto 2) en wikkel de wol in de tegenovergestelde richting, zodat er een afgewerkte kant ontstaat met een kleine verdikking. De andere kant volgens hetzelfde principe omwikkelen. Als dan de hele chenilledraad of pijpenrager is omwikkeld is het lijfje klaar. (Foto 3)
  2. Voor de vleugels twee stukken wol voorbereiden. Plaats als contrast een stukje wol, dat dun is uitgeplozen, op de onderste strengen. (Foto 4) Bind nu de vleugels met een dunne draad in het midden samen en geef ze een mooie vorm, door een beetje aan de vleugelspitsen te draaien. (Foto 5)
  3. Buig nu de gehele omwikkelde draad doormidden en plaats de twee vleugels ertussen. (Foto 6) Draai de uiteinden van het pijpenrager-lijfje om elkaar als voelsprieten en de vlinder is klaar.
  4. Om de vlinder op te hangen kun je aan het lijfje perlon garen of een draad bevestigen.
De instructie toont 6 stappen uit de tekst in afbeeldingen. © Stephanie Z

Na slechts enkele stappen is de vlinder klaar.

Veel plezier bij het maken en decoreren.

Meer knutselideeën voor de paasdagen vind je hier:

Zero Waste paaseieren
Paaskuikentjes vilten
Bruisballen & badbommen
Groeipapier
Kruidenzout

 

Deel dit artikel met je vrienden

Fotocredits

  • instructie-vlinders-vilten: © Stephanie Z
  • vlinders-vilten: © Stephanie Z.

Al meer dan 30 jaar is Waschbär de naam van onze Duitse shop en inmiddels 10 jaar van onze Nederlandse Eco-Shop. Onvermoeibaar is hij op zoek naar zijn favoriete eten: duurzame thema`s en ecologisch bewustzijn. Zijn nieuwste missie is lezers met spannende, interessante artikelen en adviezen in het Waschbär magazine te informeren en te vermaken.

VERGELIJKBARE ARTIKELEN

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.